Aanmeldformulier
downloaden/uploaden
Het verschil tussen deze twee zit hem kort samengevat in de geschatte duur en intensiteit van de behandeling, en de daarbij passende diagnose.
De huisarts bepaalt in eerst instantie waar u voor in aanmerking komt, wij stemmen dit met hem/haar af.
Bij AGO kan men terecht met uiteenlopende problematiek: depressieve-stemmingsstoornissen, angststoornissen, psychotrauma- en stressgerelateerde stoornissen, middel-gerelateerde en verslavingsstoornissen (niet ontgiften), persoonlijkheidsproblematiek, AD(H)D, somatisch-symptoomstoornis, periodiek explosieve stoornis. Niet verzekerde zorg is o.a. rouw, aanpassingsproblematiek en relatieproblematiek.
Exclusie-criteria: acute crisis-situatie, ernstige psychiatrische problematiek, verslaving als het de behandeling in de weg staat, verstandelijke beperking, ernstige eetproblematiek met gevaarlijk ondergewicht, traumabehandeling als er gelijktijdig een rechtszaak loopt over het trauma.
Het doel van dit gesprek is dat de cliënt samen met de regiebehandelaar de hulpvraag bespreekt. Vervolgens wordt gekeken of therapie passend is en/ of de behandeling vergoed wordt door de verzekeraar. Op deze manier bieden wij zorg op maat. Als de geadviseerde behandeling passend is binnen het behandelaanbod van Ago, dan worden de vervolgstappen besproken. Als Ago de geadviseerde behandeling niet zelf kan aanbieden, wordt dit toegelicht en worden de alternatieven besproken. De regiebehandelaar verwijst de cliënt terug naar de verwijzer of externe behandelaar.
Deze psycholoog zal uw vaste behandelaar zijn, en hier zullen afspraken bij worden ingepland met een frequentie die passend is bij de hulpvraag.
De regiebehandelaar blijft zijdelings betrokken bij het traject en is eindverantwoordelijk.